skip to main content
SwedishNorwegianFinnishDanish

Om Shell Lubricants

flaskor-pa-bandTermen “Shell Lubricants” hänvisar till Shells koncernföretag som bedriver smörjmedelsverksamhet i världen.

Shell Lubricants säljer ett brett utbud av smörjmedel för att möta kundernas behov inom en rad olika tillämpningar. Dessa inkluderar privatbilism, tunga transporter, gruvdrift, kraftgenerering och allmän verkstadsindustri.

Shell är verksamma genom hela produktionskedjan av smörjmedel. De tillverkar basolja i åtta anläggningar, sätter ihop basolja och additiv till färdiga produkter i 50 andra anläggningar och distribuerar, marknadsför och säljer smörjmedel i över 100 länder världen över.

Shells världsklassteknologi arbetar för att ge kunder värde. Innovation, produktapplikationer och tekniska samarbeten är det som driver Shell Lubricants verksamhet. Shell har utvecklingscenter i Tyskland, Japan, England och USA. De investerar betydande summor i teknologi och arbetar nära kunder för att utveckla innovativa smörjmedel. Shell har över 150 patenterade produkter inom smörjmedel, basoljor och fett. De har även över 200 vetenskapsmän och smörjmedelsingenjörer som arbetar med forskning och utveckling inom dessa områden.

Visste du detta om Shell Lubricants?

  • Den tionde årliga Kline and Company rapporten om den globala smörjmedelsbranschen (“Global Lubricants Industry: Market Analysis and Assessment”) bekräftar att Shell upprätthåller sin ledande position under 2011 med en 13% marknadsandel.
  • Shell har utvecklat motoroljor i över 70 år.
  • Flera av världens ledande tillverkare väljer Shell som deras first fill motorolja för nya fordon i deras fabriker och fortsätter att rekommendera fortsatt användning av Shells produkter vid service.
  • På växande marknader är Shells personbilsmotoroljor för närvarande det mest föredragna och använda märket oavsett pris och tillgänglighet.