skip to main content
SwedishNorwegianFinnishDanish

Extremt äventyr

Driven to extremes

Driven to Extremes är en TV-serie i tre delar sponsrad av Shell för att testa deras motorolja, Shell Helix, under extrema förhållanden i varierade miljöer. Varje serie följer två olika kända förare i en Nissan Patrol som tar dem till de mest extrema vägarna på jorden. Den första episoden utspelar sig på en av världens kallaste platser i Sibirien, Ryssland, det andra avsnittet i Taklimakanöknen i Kina, och i den sista befinner de sig i Johordjungeln i södra Malaysia.
Se mer om dessa program på: www.youtube.com/shellhelix

Med Shell Helix på extrema vägar

I serien Driven to Extremes slår sig Hollywoodskådespelarna Tom Hardy, Henry Cavill och Adrien Brody ihop med tidigare Formel 1-föraren Mika Salo och Superbike-världsmästaren Neil Hodgson, för att köra på några av världens mest extrema vägar. I varje avsnitt följs kändislagen medan de kör under alla tänkbara förhållanden, från minus 50 grader på «Road of Bones» i Sibirien, till 50 plusgrader i Kina, och i Malaysias djungler under regnperioden. Det handlar om extrema påfrestningar för både människor och teknik. Shell är med som både oljeleverantör och som samarbetspartner för hela projektet.

Tuffa temperaturer

Bilen som körs i avsnitten är en Nissan Patrol med en helsyntetiska motoroljan Shell Helix Ultra 5W-40. Oljan fungerade perfekt i nästan minus 60 grader i Sibirien och lika bra vid temperaturer över 50 grader i Taklimakanöknen i Kina.

Shell Helix är en världsledande motorolja som har testats under extrema förhållanden. Resultatet är en olja som fungerar i harmoni med motorn, och låter den arbeta både rent och effektivt. Oljan i en ren motor rinner snabbare till punkten där den behövs, och Shell Helix Ultra skyddar motorn bättre än andra motoroljor. Och det fick man god nytta av under de mycket speciella villkor som bilarna utsattes för i samband med Driven to Extremes.