skip to main content
SwedishNorwegianFinnishDanish

Hyundai och Shell förlänger samarbetet

september 9, 2015

Hyundai och Shell förlängde förra året sitt samarbetsavtal som innebär att Shell fortsätter som rekommenderad oljeleverantör till Hyundais eftermarknad över hela världen. Dessutom fortsätter samarbetet med Hyundais rallyteam, som just har presenterat ett actionfyllt videoklipp. Se videon här.

Olika typer av Shell-oljor kommer nu att rekommenderas av alla Hyundai-återförsäljare till Hyundais kunder i fler än 70 av världens länder.

– Det är en ära för oss att få fortsätta som leverantör av högkvalitativa oljor för Hyundais kunder över hela världen. Avtalet ger ett mervärde för både Hyundai och oss, dels för vår produktutveckling, men också när det gäller marknadsföring, eftermarknad och teknikutveckling, säger Roger Moulding från Shell.

Rekommendationerna från Hyundai omfattar alla Shell Helix-produkter, inklusive Shell Helix Ultra med PurePlus-teknik. PurePlus-tekniken omvandlar naturgas till en vätska som kan användas som basolja. Detta skyddar och rengör motorn, minskar friktionen och ökar motorns livslängd.

Shell kommer också att fortsätta sitt samarbete med Hyundais VM-team i rally, som går under namnet Hyundai Shell World Rally Team. Teamet består av förarna Thierry Neuville från Belgien, Dani Sordo från Spanien och Hayden Paddon från Nya Zeeland. Neuville ligger i skrivande stund på femte plats i VM, efter ledande Sébastien Ogier samt Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen och Mads Östberg.

Nyligen körde teamet in på fjärde och femte plats i Tyskland och klättrade därmed till en andraplats i märkesmästerskapet, efter Volkswagen. I det här videoklippet får du se hur det gick till: